Hoe gebruik je hashtags op Instagram om je community te doen groeien?

November 19, 2019
5
min read

https://www.chase.be/hoe-gebruik-je-hashtags-op-instagram-om-je-community-te-doen-groeien-pusom

Hoe gebruik je hashtags op Instagram om je community te doen groeien?
Volgens een onderzoek van Sprout Social zorgt een Instagram-bericht met ten minste één hashtag voor ongeveer 12,6% meer betrokkenheid dan posts zonder hashtag. Dus het gebruik van hashtags op Instagram is echt nuttig als je de pagina van je merk wilt laten groeien.

Het gebruik van de juiste hashtags is ook een van de beste manieren om ontdekt te worden door nieuwe mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp van uw merk. Het combineren van de juiste hashtags met inspirerende content kan uiteindelijk leiden tot meer betrokkenheid, volgers en hopelijk meer verkopen.

<p>&nbsp;<p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Ontdekken hoe wij jouw merk helpen groeien?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small">Ok, we spreken af</a></div></CENTER>

Elk Instagram-onderschrift kan vergezeld gaan van maximaal 30 hashtags. Afhankelijk van het onderwerp of de categorie van je berichten, is er altijd een groep relevante hashtags. Door de juiste combinatie van hashtags te gebruiken, wordt je bericht gecategoriseerd en verspreid onder mensen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp of onderwerp. Het is niet alleen relevant om hashtags op je feedposts te zetten, maar ook op je Instagram Stories. Zo krijg je nog meer exposure. Zoals je kunt zien, is het gebruik van hashtags een geweldige manier om nieuwe mensen te bereiken die je nog niet volgen. Hier is een gids om aan de slag te gaan met het gebruik van hashtags op Instagram:

1. Vind de meest effectieve hashtag

Er zijn een paar handige manieren om de juiste hashtags te vinden. Kijk altijd wat je concurrentie of accounts over hetzelfde onderwerp doen en welke hashtags ze gebruiken. De algemene regel is: hoe meer niche het onderwerp is, hoe meer conversatie en betrokkenheid er omheen zal zijn. Het is dus belangrijk om hashtags te vinden die veel betrokkenheid opleveren, maar tegelijkertijd erg niche zijn. Wanneer je een bepaald trefwoord typt in het zoekgedeelte 'tags' van Instagram, vind je ook herkenbare hashtags. Je zult daar wat onderzoek naar moeten doen om te zien of ze deel uitmaken van de grote of de meer niche. Er zijn ook enkele tools die u helpen relevante hashtags te vinden. Later.com heeft er een, Hashtagify.me is een van hen,… Een andere bron waar je de juiste hashtags voor je posts kunt vinden, is door te kijken welke relevante influencers gebruiken.

2. Gebruik meer niche hashtags

Instagram heeft 'top posts'; op de hashtag pagina's (en dit bepaalt ook of je post zichtbaar zal zijn voor mensen die die specifieke hashtag volgen. Top posts zijn posts die veel betrokkenheid krijgen (likes, comments, saves, etc.) binnen de eerste twee uur na het plaatsen. U kunt zien hoeveel betrokkenheid u nodig heeft om uitgelicht te worden. Met de populaire hashtags is dat veel. Probeer hashtags te vinden die meer niche zijn, dus het is gemakkelijker om kom op de pagina met topberichten.

3. Volg deze hashtags op Instagram

Instagram heeft in 2018 een functie toegevoegd waarmee je relevante hashtags kunt volgen. Op die manier weet je altijd wat er op sociale media is gepost over de onderwerpen die jij of je merk behandelt zijn geïnteresseerd in. Het is een manier van social listening waar veel mensen nog niet aan hebben gedacht. Dit betekent ook dat mensen nu automatisch je berichten op hun feed krijgen als ze een hashtag volgen die je hebt gebruikt.

Het is nu dus nog belangrijker geworden om de juiste relevante hashtags in je berichten, maar het betekent ook dat je berichten absoluut goed moeten zijn, aangezien mensen nu de optie hebben om "dit bericht niet te laten zien voor deze hashtag". kan ook hashtags in je bio plaatsen. Wat zo geweldig is aan deze functie, is dat het je bio nog functioneler maakt - je kunt hashtags voor alles gebruiken, van het promoten van je Instagram-community tot het benadrukken van je merkinhoud en het aankondigen van je Instagram-campagnes

5. Organiseer je hashtags

Het beste wat je kunt doen, is de hashtags die je gebruikt ergens opslaan, zoals in je notities of op een spreadsheet. Je kunt 30 hashtags op elke post zetten en het is aan te raden om ze alle 30 te gebruiken. Doe extra je best om minimaal 60 relevante hashtags te vinden. Maak verschillende groepen hashtag-combinaties, zodat je niet altijd dezelfde gebruikt.

Vroeger was er de overtuiging dat als je dezelfde hashtags op elk bericht zou blijven plaatsen, je door Instagram zou worden "geghost" en dat het algoritme ervoor zou zorgen dat je berichten niet meer zichtbaar waren. Dat feit is echter nooit bewezen. De theorie hierachter is dat als je blijft posten met dezelfde hashtags, je wordt gemarkeerd als "spam". Zeker als je generieke engagement-gedreven hashtags gebruikt zoals bijvoorbeeld "likeforlike".

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/64513e6e90269521bfea4043_oVOoAqzId75j__BlVgdR8OrxBYivWuWKNyv8wtWfq7s.jpeg"/> 

Het is goed om groepen hashtags te hebben die enkele grote hashtags bevatten, sommige middelgrote en enkele zeer specifieke. De grote zijn hashtags zoals de generieke. Bijvoorbeeld #throwbackthursday #tbt, #ootd, #foodporn… Ze worden meestal duizenden keren per minuut gebruikt, dus de kans bestaat dat je binnen enkele seconden van de verkenpagina verdwijnt.

Het is dus belangrijk om het te mixen met middelgrote hashtags en zeer specifieke hashtags voor uw onderwerp. Dus als je bijvoorbeeld een foto van je kat plaatst en je wilt je kat echt Insta-beroemd maken, dan zal het gebruik van echt algemene hashtags zoals #catsofinstagram je bericht niet erg zichtbaar maken. De hashtag is namelijk meer dan 117 miljoen keer gebruikt. Het gebruik van een kleinere hashtag zoals #instakitty werkt iets beter, aangezien deze slechts 2,8 miljoen keer is gebruikt.

Kleinere hashtags of heel specifieke hashtags (zoals #pdxpets = 28K) werken goed, omdat je een publiek bereikt dat al erg betrokken is bij het onderwerp.

6. Evalueer je hashtag-strategie

Met een Instagram Business-profiel kun je de statistieken van je bericht bekijken. Als je op de inzichtenknop drukt, kun je zien hoeveel mensen je bericht heeft bereikt en hoeveel daarvan via de hashtags zijn gekomen. Een van de nadelen hier is echter dat je niet kunt weten welke hashtag het meest succesvol was. Met tools zoals Hashtagify.me en Later.com kun je belangrijke inzichten bijhouden over de hashtags die je gebruikt, inclusief een uitsplitsing van welke hashtags de meeste vind-ik-leuks, reacties, vertoningen, opgeslagen items en bereik genereren op je Instagram-berichten.

Weten welke hashtags het meest zijn effectief in het laten ontdekken van uw berichten is uiterst gunstig voor bedrijven. Het kan u helpen uw hashtag-strategie te verfijnen door de hashtags die geen resultaten opleveren te elimineren, terwijl u de hashtags die dat wel zijn, verdubbelt.

Tot slot zijn hashtags nog steeds erg handig om je community op te bouwen, zolang je maar je best doet om de juiste hashtags te vinden en je onderzoek doet om je niche te vinden. Laat de generieke en goedkopere opties voor wat ze zijn en zoek specifieke. Het is een proces dat tijd kost, maar als communitymanager is het een zeer nuttig hulpmiddel.

Artikel door Celien Feys, Social Media Manager bij Chase Creative.

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Wilt u creatiever worden met uw bedrijf en het helpen een hoger niveau te bereiken?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small w-button">Contacteer ons</a></div></CENTER>