Maak kennis met Cassandra Beyne: "De beste creatieve oplossingen vinden voor klanten maakt me gelukkig"

April 13, 2021
5
min read

https://www.chase.be/maak-kennis-met-cassandra-beyne-de-beste-creatieve-oplossingen-vinden-voor-klanten-maakt-me-gelukkig-nqzz3

Maak kennis met Cassandra Beyne: "De beste creatieve oplossingen vinden voor klanten maakt me gelukkig"
We spraken met Cassandra en spraken over freelancen en haar samenwerking met Chase. Haar levendige geest en sprankelende persoonlijkheid komen tot uiting in alles wat ze doet.

Op 11 maart bereikte Europa een belangrijke mijlpaal op het gebied van inclusiviteit. Als reactie op de verslechtering van de LGBTIQ-rechten in Polen en Hongarije, hebben EP-leden de EU officieel uitgeroepen tot "LGBTIQ-vrijheidszone". Drijvende kracht achter dit initiatief is Renew Europe, onze nieuwe klant. Aangezien Chase zich altijd heeft uitgesproken over gelijkheid en diversiteit, zijn we er trots op hen te ondersteunen bij het verspreiden van bewustzijn rond urgente onderwerpen zoals LGBTIQ-rechten.

<p>&nbsp;<p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Ontdekken hoe wij jouw merk helpen groeien?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small">Ok, we spreken af</a></div></CENTER>

Ons creatieve team creëerde social media-visuals en een reeks video-getuigenissen onder de slogan “Same love, same rights”. Een van de leidende creatieve krachten was Cassandra Beyne, een 27-jarige freelance grafisch en motion designer.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/64198563f2090b9fc0898171_yCCfDe2joueKlgF5HVY50k4Fc0GbgG1-omd9QNOKiXA.png"/>

Visuals voor de campagne "Same love, same rights" (klant: Renew Europe)

“Ik moet altijd ergens mee bezig zijn; Ik leer graag nieuwe dingen. Als ik niet bezig ben met ontwerpen, doe ik aan paaldansen en sinds kort ben ik ook begonnen met rolschaatsen”, zegt Cassandra. Voordat ze in juli 2020 fulltime freelancer werd, werkte Cassandra bij een digitaal bureau genaamd Pivott. “Ik heb er bijna vijf jaar gewerkt. In die tijd was ik al parttime zelfstandig ondernemer. Vorig jaar verliet ik het bureau en werd ik fulltime freelancer. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zo snel zou evolueren. Ik heb het geluk gehad geweldige klanten en veel werk te hebben!” geeft ze toe.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/64198565c9afd6537c8d8256_Hx25UZ4l4LNymAf8RmM2QKeFDeHTDIslrNdWb9VKmtM.png"/>

Cassandra Beyne

Op de vraag waarom ze voor het freelancepad koos, antwoordde ze dat vrijheid het belangrijkste ingrediënt was. "Een van de redenen waarom ik freelancer wilde worden, is omdat ik mijn klanten en projecten kan kiezen waar ik enthousiast over ben", geeft Cassandra toe.

Grafisch ontwerp ontdekken

Wat haar studie betreft wist Cassandra niet meteen dat ze grafisch ontwerper zou worden. “Grafische vormgeving was niet mijn eerste keus. Ik begon architectuur te studeren, maar na drie maanden studeren wist ik dat het niet mijn ding was. In de architectuur moet je altijd projecten doen, plannen maken en presentaties geven. Mijn projecten waren geen succes, maar een van mijn leraren zei dat de manier waarop ik mijn ideeën presenteer opwindend is. Op advies van de docent ben ik overgestapt naar een studie grafische vormgeving. En dat was inderdaad de beste beslissing”, legt Cassandra uit.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/6419856749c7dc86ebe18231_ASNbps6FWcStTyUlaCqa-lN4YN_Fvf1zMXQtOFDqzcI.png"/> © Cassandra Beyne Grafisch ontwerp omvat veel verschillende vaardigheden, van webdesign, redactioneel ontwerp tot branding. Toen ze freelancer werd, besefte Cassandra dat ze zich wilde concentreren op de dingen waar ze goed in is en waar ze het meest van geniet: branding, het creëren van visuals en het bedenken van interessante visuele concepten. 

Als grafisch ontwerper kun je zoveel leren. Ik leerde dat je veel dingen kon doen, zoals branding, en dit vond ik leuk om te doen. De beste creatieve oplossingen vinden voor klanten, ideeën vinden, dingen creëren; dit is mijn ding. Dankzij grafisch ontwerp ontdekte ik een hele nieuwe wereld.

Een ander gebied dat ze graag verkent, is typografie (wat vooral opvalt in haar werk voor de LGBTIQ-campagne voor Renew Europe). “Ik heb de afgelopen jaren niet veel aan typografie kunnen doen, maar ik doe het nog steeds voor mezelf. Het is ook iets nieuws dat ik leuk vind, en ik wil er meer mee spelen in mijn toekomstige projecten”, geeft ze toe.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/64198569d1aa5d85346356b3_t3JkIzGkGQJtb776aJrLdIkfyAfmrOLMXXx59c7URug.png"/>

Een van de beelden gemaakt voor de LGBTIQ-campagne

Samenwerking met Chase Creative aan de Renew Europe LGBTIQ-campagne

Haar connectie met Chase kwam via Free, een accountmanager bij Chase Creative. “Free stelde me voor aan Chase. We kenden elkaar van vroeger, omdat we in hetzelfde gebouw werkten maar voor verschillende bureaus. Ze vroeg me of ik met Chase Creative aan enkele projecten wilde werken, en ik stemde zonder aarzelen toe”, zegt Cassandra.

Haar werk voor de Renew Europe-campagne bracht frisse en gedurfde beelden met zich mee die de kritische boodschappen over gelijkheid en inclusiviteit benadrukten. Als het gaat om het brainstormen over ideeën aan het begin van een nieuw project, zegt Cassandra dat haar creatieve proces erg chaotisch is.

“Mijn creatieve proces is meestal erg chaotisch omdat ik niet in een rechte lijn denk; het gaat alle kanten op. Ik probeer veel opties en speel met talloze ideeën. De eerste concepten die we aan de klant voorstelden waren leuk, maar ze zagen het voorgestelde concept niet in lijn met hoe ze wilden communiceren. Hun feedback was duidelijk, wat me enorm heeft geholpen om beter te begrijpen welke richting ik op moest.” Het doel was om impact te maken zonder een agressieve aanpak.

“We hebben de kernboodschappen van de campagne en de afbeeldingen vrij realistisch gehouden, zonder al te veel aandacht voor regenboogkleuren of andere symbolen van de LHBTIQ-gemeenschap. Het is realistischer om normale mensen in normale situaties te laten zien. De vervagende tekst ondersteunt de conclusie, het belangrijkste feit dat we allemaal dezelfde rechten zouden moeten hebben, ongeacht onze seksuele geaardheid, geslacht en fysiologische geslachtskenmerken.

Uiteindelijk denk ik dat we de juiste balans hebben gevonden tussen wat de klant voor ogen had en de merkstijl van Chase Creative. Het is zo'n opluchting als de klant het creatieve concept en de visuals leuk vindt en goedkeurt. Als een klant blij is met mijn werk, dat maakt het allemaal de moeite waard”, besluit Cassandra.

Design is overal 

De impact van grafisch ontwerp is altijd groot geweest, maar tegenwoordig, met digitale media, is grafisch ontwerp zo'n ingewikkelde, altijd aanwezige rode draad geworden in alles waarmee we omgaan, leren en ervaren.

Voordat ik grafische vormgeving ging studeren, wist ik niet welke impact het had op ons leven. Door middel van grafisch ontwerp kun je boodschappen overbrengen en mensen beïnvloeden; het is zo'n krachtig communicatiemiddel.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/6419856b3a77402ae023ed16_ucs3kXYA3E4Cycv8cn6uiPVHWsPxV7d0QxZgGAe27r4.png"/> © Cassandra Beyne En daar waren we het helemaal mee eens. Grafisch ontwerp is overal - van websites, boeken, apps tot posters en banners die je op straat ziet. Dit creëert eindeloze mogelijkheden voor grafische ontwerpers om te gedijen en kansen te vinden. “Ik weet nog dat toen ik aan mijn studie begon, mensen dachten waarom ik ervoor koos om grafisch ontwerper te worden, aangezien er al zoveel grafisch ontwerpers zijn. Ik geloof dat er genoeg werk is voor elke ontwerper; iemand heeft de boeken ontworpen die je leest of de krantenartikelen die je leest; ze zijn ontworpen om het lezen te vergemakkelijken. Het klinkt misschien als een irrelevant, alledaags iets, maar door intelligent en goed ontwerp maken we het leven gemakkelijker en zeker leuker”, zegt Cassandra.

Cassandra bespreekt al ideeën voor het volgende project met Chase. “De algemene feedback die ik kreeg van het team was positief, dus ik ben enthousiast om te zien wat het volgende project zal zijn. Ik hoop dat dit slechts het begin is van een langdurige samenwerking met Chase”, besluit Cassandra.