Go back to the previous page

Dit is een test post

This is some text inside of a div block.
5
min read

https://www.chase.be/

This is some text inside of a div block.

Dit is een test post

Hallo wereld!

🎵Kzin zuuu conteeeent, dat were fieste is in Geeeent!🎵 Beste kleine en gruute vrienden, Bist de Gentse Fiesten verwachte kik ulder elken dag om 14 uur op het koerke van het Huis van Alijn om met mij spannende en plezierige avonturen te beleven! Info: https://huisvanalijn.be/nl/agenda/pierke-van-alijn-tijdens-de-gentse-feesten Tickeetjes via Gent Uitbureau

Posted by Pierke van Alijn on Wednesday, July 5, 2023

<blockquote>De laatste jaren is ook in Vlaanderen een heuse creator economy uit de grond gestampt. Maar hoe kan je als digitale creator of influencer in Vlaanderen geld verdienen? We zetten enkele mogelijkheden op een rijtje zodat je centen kan verdienen met wat je graag doet.</blockquote>

Bouw authenticiteit op

Voordat je geld kan verdienen als digitale creator of influencer, is het belangrijk om een sterke en authentieke online aanwezigheid op te bouwen. Kies een niche waarin je gepassioneerd bent en waarin je een meerwaarde kunt bieden en creëer aantrekkelijke en kwalitatieve content op YouTube, Instagram, TikTok of je eigen blog.

Je kan je laten inspireren door je favoriete creators en influencers, en bijleren via tutorials op YouTube, betalende platformen als Skillshare of natuurlijk onze gratis Chase workshops.

Door consistent te zijn in wat je post kan je na verloop van tijd een trouwe volgersbasis opbouwen die geïnteresseerd is in wat jij brengt. Deze eerste stap vergt veel werk maar leidt tot een basis die je nodig hebt voor je de volgende stappen kan zetten.

Werk samen met merken en sponsors

Eens je een volgersbasis hebt kan je gaan samenwerken met merken of sponsors. Dit is een van de meest voorkomende manieren om geld te verdienen als digitale creator of influencer.

Naarmate je volgersbasis groeit, zullen merken geïnteresseerd raken in het bereiken van jouw publiek. Je kunt betaalde samenwerkingen aangaan, gesponsorde posts maken of producten en diensten promoten in ruil voor een vergoeding. Het is echter belangrijk om alleen samen te werken met merken en producten die passen bij jouw waarden en interesses, om de geloofwaardigheid bij je publiek te behouden.

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Wil jij groeien als digital creator? Word dan lid van onze community waar je andere creators leert kennen, gratis workshops kan volgen en terecht kan voor al je vragen rond digital creativity.</CENTER></p><div class="post_button"><a href="https://login.circle.so/sign_up?request_host=community.chase.be" class="button is-small w-button">Word lid van onze community</a></div>

Om makkelijker in contact te komen met merken kan je je aansluiten bij influencer marketingplatformen zoals het Gentse Influo waar je kan pitchen op campagne voorstellen van merken die op zoek zijn naar creators om hun producten te promoten. Via het geïntegreerde betalingssysteem van Influo wordt je ook snel uitbetaald. Je hoeft ook nog geen gigantische volgersbasis opgebouwd te hebben, vanaf 1000 volgers kan je je al registreren.

In België is het ook belangrijk om duidelijk te maken dat je post ‘branded content’ is. Zorg dat je aan het begin van je copy of leesbaar in beeld: ‘advertentie’, ‘publiciteit’, ‘reclame’ vermeldt. Als je een anderstalig publiek hebt, kan je ‘advertising’/’advertisement’ gebruiken. Voor meer richtlijnen over de regels waar je je bij samenwerkingen met merken aan moet houden kan je terecht op de Influencer FAQ.

Maak gebruik van affiliate marketing

Affiliate marketing is een andere lucratieve manier om geld te verdienen als digitale creator of influencer. Door affiliate links in je content op te nemen, kan je geld verdienen wanneer je volgers via die links producten of diensten kopen.

Er zijn verschillende affiliate programma's en netwerken beschikbaar waar je je bij kunt aansluiten, zoals bol.com, Amazon Associates en TradeTracker. Zorg ervoor dat je transparant bent over het feit dat het om een affiliate link gaat, zodat je publiek op de hoogte is.

Verdien via ads

Eens je een bepaald bereik hebt kan je ook geld verdienen via ads die je volgers te zien krijgen. Op Facebook kan dat via in-stream ads zijn korte advertenties die vóór, tijdens of na video's kunnen worden weergegeven. Je leest er hier alles over. YouTube biedt een partnerprogramma aan. Zodra je in het programma zit, kun je geld verdienen met advertenties bij lange video's en tussen korte video's, en aan YouTube Premium-abonnees die je content bekijken.

Verkoop je eigen producten of diensten of bied een lidmaatschap aan

Als digitale creator of influencer kan je ook je eigen producten of diensten creëren en verkopen.

Mogelijke producten zijn e-books, templates, online cursussen, exclusieve content of merchandise. Diensten kunnen bestaan uit coaching, adviesverlening… Je expertise in jouw niche is waardevol en sommige van je trouwe volgers zullen bereid zijn om te betalen voor exclusieve toegang tot jouw content of kennis. Via Patreon kan je een betaald lidmaatschap aanbieden of digitale producten verkopen om rechtstreeks inkomsten te verdienen via je fans. Ook op YouTube kan je een kanaal lidmaatschap aanbieden en zo geld verdienen, via het YouTube partnerprogramma kan je overigens ook producten verkopen via shopping of giften van fans ontvangen.

Hou er bij het verkopen van producten en diensten rekening mee dat je de verkoop op afstand regels moet volgen.

Beurzen en subsidies

In Vlaanderen zijn er ook mogelijkheden voor digitale creators om financiering binnen te halen via beurzen of subsidies. Enkele voorbeelden:

Het Vlaams Audiovisueel Fonds of Vaf ondersteunt de professionele audiovisuele en gamesector in Vlaanderen. Zij bieden regelmatig steun aan voor podcast projecten of longer form video’s zoals docu’s.

Ook Sabam biedt beurzen aan voor podcastreeksen en webseries. Een beursaanvraag schrijven en indienen kan wel een drempel zijn. Als je nog nooit eerder een subsidie of beurs aangevraagd hebt, kan je je best laten begeleiden door iemand die er wel al ervaring mee heeft.

nog aanvullen

Diversifieer je inkomsten

We raden wel aan om je de manier waarop je geld verdient als digitale creator of influencer te diversifiëren. Vertrouwen op slechts één bron van inkomsten kan riskant zijn, vooral als deze bron onverwacht wegvalt. Door meerdere strategieën te gebruiken, zoals samenwerkingen met merken, affiliate marketing en het verkopen van eigen producten, kun je een stabielere financiële basis opbouwen en je inkomsten spreiden.

Werk samen met Agencies

Bij onze Chase Agency zijn wij altijd op zoek naar

Tot slot: vergeet niet om altijd trouw te blijven aan jezelf en je publiek, en houd in gedachten dat succes vaak tijd en consistentie vergt. Wij wensen je alvast veel succes met het nastreven van je digitale carrière!

Heb je nog vragen over je verloning, contracten of legal stuff als digitale creator of influencer? Kom dan naar onze gratis Q&A sessie met Amplo op 17 juli in Gent.