Go back to the previous page

Hoe #tuesdaytreats ons helpt verbonden doen voelen en we er creatiever van worden

October 17, 2019
5
min read

https://www.chase.be/hoe-tuesdaytreats-ons-helpt-verbonden-doen-voelen-en-we-er-creatiever-van-worden-6wtqn

Hoe #tuesdaytreats ons helpt verbonden doen voelen en we er creatiever van worden
Elke dinsdag van 12.00 uur tot 13.00 uur hebben we #tuesdaytreats op het kantoor van Chase. Het concept? Een van onze collega's deelt kennis met de rest van het team. Dit wordt meestal gevolgd door Q&A en het opzetten van een taak voor het hele team om op te volgen. De ontspannen brainstormsessies worden gevoed door gezonde tussendoortjes om energie op te krikken en ons te helpen focussen.

Het idee voor Tuesday Treats ontstond een half jaar geleden en sindsdien wijdt het hele Chase-team deze tijd aan het verbinden met collega's en iets nieuws en relevants leren over sociale media en verhalen vertellen.

Dit idee werd voortgetrokken door onze CEO Sven De Coninck en COO Jan D'hont, die het idee presenteerden tijdens een teamvergadering. De reden dat we met #tuesdaytreats zijn begonnen is drieledig. Ten eerste begon het uit 'tijdgebrek', omdat het vaak moeilijk was om iedereen bij elkaar te krijgen voor een creatieve brainstorm. Ook bieden we heel wat interessante lessen aan van internationale gastsprekers in onze postgraduaatsopleidingen, die toegankelijk zijn voor studenten, maar niet voor collega's. Last but not least, iedereen in het team kent interessante feiten of pikt een nieuwe trend op die we delen in ons #todayilearned Slack-kanaal. Soms gaat die informatie echter verloren in de vele Slack-threads, dus #tuesdaytreats is een perfecte manier om waardevolle inzichten met het hele team te delen.

Talentcoaches Sacha Claes en Pieter Blomme staan aan het roer van het organiseren van de #tuesdaytreats, en het hele team wordt aangemoedigd om met suggesties voor een onderwerp te komen. Je kunt ervoor kiezen om materiaal te laten zien waar je al veel over weet, of je kunt een bepaald onderwerp kiezen waarin je geïnteresseerd bent. De sessies beginnen met een lezing en een presentatie van een half uur, waarna we nog een half uur overhouden voor de interactief gedeelte. De verschillende categorieën van deze inspiratiesessies zijn #pickyourbrain, #shareknowledge, #fun en #cocreation.

<img class="editorial-image" src="https://uploads-ssl.webflow.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/64198dd38e2a8b4e455bbeb5_GjlsKUirQnw7tsTXVh4DsJ2J-FVYt_W3Lk1zBMzk4IA.png"/>

Een half uur luisteren naar je collega's met een open geest

Volgens talentcoach Pieter Blomme helpen #tuesdaytreats het team om een moment te creëren om even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en met een open geest te luisteren naar je collega's. Je kunt inspiratie opdoen uit dingen die buiten je eigen vakgebied liggen en frisse ideeën activeren die je vervolgens in je eigen vakgebied kunt toepassen. Kortom, deze wekelijkse bijeenkomst daagt iedereen uit om nieuwe dingen te leren. Het helpt ook om ervoor te zorgen dat iedereen in het team zich gelijk aan elkaar voelt, omdat iedereen de tijd krijgt om zich te concentreren op het onderwerp waarop ze zich willen concentreren.

Ik denk dat het delen van expertise door collega's zorgt voor een gezond bedrijf. We doen het vaak online en met onze klanten, waarom niet met onze eigen collega's?

We kunnen echter nog verbeteren aan de manier waarop we de sessies voorbereiden. Als je een uur wegneemt in de agenda van 10 collega's, kan dat maar beter nuttig zijn. We zouden de inhoud nog wat meer kunnen aanpassen aan de noden van onze collega's. “Wat hebben zij nodig om hun werk beter uit te voeren? Alleen dan wordt het een echte traktatie.”

Blijven leren

Op de line-up van de vorige #tuesdaytreats-edities: Facebook-groepen, brand storytelling, een baseline voor de Chase Music festivalzomer, uitchecken de projecten van onze Digital Storytelling-postgraduaten aan KASK, storytelling-lagen gebruiken in podcasts, personal branding op Linkedin, feedback krijgen van het team op projectpitches,… Toen we Pieter Blomme vroegen of hij een verschil zag in het team sinds de start van #tuesdaytreats , zei hij:

Ik denk dat het mensen uit hun comfortzone haalt en mensen verschillende dingen laat proberen.

Bijvoorbeeld die ene keer dat we met het team een TikTok-filmpje maakten. Of die keer dat we het over podcasts hadden met de collega's die niet betrokken zijn bij het maken van podcasts.

Wilt u creatiever worden met uw bedrijf en het helpen een hoger niveau te bereiken? Boek een gratis adviessessie met een van onze experts om de mogelijkheden voor uw bedrijf te verkennen.

Artikel door Helena Verheye, content marketeer bij Chase Creative, header afbeelding door Matthias Hanssens.