Go back to the previous page

Je volgende passie? 5 tekenen dat je een geboren social media manager bent.

July 21, 2019
5
min read

https://www.chase.be/je-volgende-passie-5-tekenen-dat-je-een-geboren-social-media-manager-bent-tldms

Je volgende passie? 5 tekenen dat je een geboren social media manager bent.
Het is tijd voor autodiagnose! Misschien ben je geïnteresseerd in sociale media en weet je hoe je micro-inhoud kunt maken. Maar heb jij het in je om social media manager te worden?

1. Ben je meer een generalist dan een specialist?

Manager van sociale media zijn is niet voor iedereen weggelegd en vereist een geïntegreerde set vaardigheden. Het is bijna onmogelijk om alle benodigde vaardigheden perfect onder de knie te krijgen, dus begin niet te leven alsof er 25 uur in een dag zitten. Idealiter moet een social media-manager een online woordvoerder van een merk zijn, met het publiek communiceren en conversaties op gang brengen. Je moet een strategie volgen of aanpassen wanneer nodig, planningen maken, reacties monitoren en next-level storytelling- en copywritingvaardigheden hebben, een aantal basisvaardigheden op het gebied van video- en grafische vormgeving aanleren. Het is duidelijk dat een social media manager vaak meer een generalist is dan een specialist.

2. Maakt u deel uit van de gemeenschap?

Daarnaast is het ook belangrijk dat een social media manager tot de doelgroep behoort. Het is superhandig als je het reilen en zeilen van de community kent, want het maakt deel uit van je dagelijks leven. Dit zorgt ervoor dat de stem van het merk die van een vriend is en niet van een one trick pony-verkoper. Bovendien is consistentie de sleutel, dus het is belangrijk om één persoon te hebben die ervoor zorgt dat de tone of voice en de esthetiek of merkstijl elke keer hetzelfde is. Op deze manier geeft social media management een merk een menselijke stem en kun je er een online ervaring mee opbouwen.

<img class="editorial-image" src="https://uploads-ssl.webflow.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/641046d95c11c83de71c3e9a_gqfXrjuMV2r-kTqLBMe-aVXZRjne5PjRmMzMetRbCKI.png"/>

3. Weet jij hoe je om moet gaan met negatieve reacties?

Een van de grote voordelen van beheer van sociale media is dat u hiermee het gesprek rond uw merkverhaal kunt leiden. Als social media manager weet je op een professionele manier om te gaan met zowel positieve als negatieve feedback en vat je dit niet persoonlijk op. Overigens is het oké om wat negatieve reacties op sociale media te hebben. Ze geven je de kans om betrokken te raken en je bezorgdheid over je publiek te tonen. Een volwaardig gesprek voeren met je publiek als merk gaat niet alleen over positieve dingen, het gaat ook over openstaan voor feedback.

4. Plan je graag alles op voorhand?

Om niet al je dagen en uren op sociale media door te brengen, is het belangrijk om dingen te plannen. Maak uw inhoudskalender ver van tevoren en gebruik terugkerende indelingen die werken in uw gemeenschap. Zorg dat alle posts en copy minimaal de dag ervoor klaar staan. Last but not least is het handig om je posts te plannen met de ingebouwde planningsfuncties of om een tool te gebruiken.

5. Ben je flexibel?

Je houdt je aan het plan, maar stelt je flexibel op als dat nodig is. Komt er iets in het nieuws dat betrekking heeft op jouw community, dan is het belangrijk om snel te kunnen schakelen in je contentplan. Aan de andere kant, als een idee niet lukt of niet op tijd klaar is, is het handig om een back-upplan te hebben om op terug te vallen.

Wilt u dat wij de juiste persoon vinden die bij uw merk past uit onze grote gemeenschap van digitale verhalenvertellers? Boek een gratis adviesgesprek met een expert van ons om de mogelijkheden voor jouw merk te verkennen! Boek nu.

Geschreven door Helena Verheye, contentmarketeer bij Chase.