Go back to the previous page

Straatartiest Lindert Steegen op Zomercarnaval Hasselt

August 26, 2020
5
min read

https://www.chase.be/straatartiest-lindert-steegen-op-zomercarnaval-hasselt-0va7w

Straatartiest Lindert Steegen op Zomercarnaval Hasselt
Dit jaar zou het 10-jarig bestaan van Street Art Festival Hasselt geweest zijn, maar toen kwam Covid-19. Gelukkig was organisator Kurt Bosmans nog niet klaar om de handdoek in de ring te gooien. Hij werkte samen met Daan Linsen van Alley Gallery en zij bedachten een nieuw en Corona-veilig concept: Zomercarnaval.

<iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/EhrZdV9bvAk" title="YouTube-videospeler" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

10 weken op een rij vindt ergens in Hasselt een nieuwe street art interventie plaats. In week 3 spraken we Lindert Steegen bij terwijl hij bezig was met het afwerken van zijn enorme muur aan de 'Astridparking'. Lindert vertelt hoe de online wereld hem inspireerde om naar buiten te gaan en muren te schilderen en hoe het schilderen van kinderkamers leidde tot grotere projecten. Lindert is trouwens nog op zoek naar een atelierruimte dus als je een plekje weet, help een artiest!

Video door Brecht Machiels, dronebeelden door Thiago Struys, muziek van Title.