Influencer marketing voor Canvas x Big Little Lies: female empowerment steunen op en naast het scherm

January 1, 2021
5
min read

https://www.chase.be/influencer-marketing-voor-canvas-x-big-little-lies-female-empowerment-steunen-op-en-naast-het-scherm-6l9rl

Influencer marketing voor Canvas x Big Little Lies: female empowerment steunen op en naast het scherm
Toen Canvas (VRT.nu), een populaire Belgische televisiezender, besloot om het nieuwe seizoen van Big Little Lies uit te zenden, wilden we graag helpen ze trekken nieuwe kijkers aan!

Over "Big Little Lies"

Als je het eerste seizoen van "Big Little Lies" hebt gezien, kon je waarschijnlijk niet wachten tot het vervolg deze zomer eindelijk uitkomt! De verslavende Amerikaanse serie rond sterke vrouwelijke personages en hun intrigerende geheimen had sinds het eerste seizoen in 2017 enorm veel succes op HBO. Actrices Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley en Zoë Kravitz waren briljant in het eerste seizoen. Toen Meryl Streep zich in het tweede seizoen bij de cast voegde, werd de kwaliteit uitzonderlijker en de verhaallijn onvoorspelbaarder.

<p>&nbsp;<p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Ontdekken hoe wij jouw merk helpen groeien?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small">Ok, we spreken af</a></div></CENTER>

Het doel

Het primaire doel was om bewustzijn te creëren rond het tweede seizoen van Big Little Lies dat gratis beschikbaar was op zowel online als TV Canvas-kanaal. Het sensibiliseren rond de serie was de eerste stap op weg naar ons tweede doel, namelijk een conversie creëren, dat wil zeggen mensen aanzetten om VRT NU-kijker te worden. Daarnaast wilde Canvas zich richten op verdere groei als go-to-kanaal voor de beste fictie en tegelijkertijd impact creëren op een bredere doelgroep. In het verhaal van Big Little Lies is feminisme een thema dat hardnekkig en intens blijft. In het allereerste begin speelt de serie met klassieke stereotypen van moeders en huisvrouwen, maar al snel onthullen we complexe en opvallende personages. Met deze campagne wilde Canvas steun betuigen en bewustwording creëren over empowerment van vrouwen. Het was nodig om een goed doordacht concept neer te zetten en de balans te bewaren tussen maatschappelijke betrokkenheid en campagnedoelstellingen.

Het proces

Aangezien het doel was om het bewustzijn van empowerment van vrouwen te vergroten, hebben we besloten een influencer-campagne op te zetten door profielen te kiezen die voorstanders zijn van gendergelijkheid, diversiteit en creativiteit. Door deze parameters te definiëren, konden we de influencers selecteren die het beste bij het merk Canvas zouden passen. Het was belangrijk om verschillende niveaus van beïnvloeders te vinden, van meso (50.000 tot 100.000 volgers), micro (2.000-50.000 volgers) tot nano (500-5.000 volgers), omdat het gemakkelijker is om doelgroeptargeting te verfijnen.

We hebben 16 Instagram-influencers gevraagd om IG-verhalen en -posts te maken waarin ze hulde brengen aan sterke vrouwen in hun leven - vrouwen die ze bewonderen en waarom. De bedoeling was om de kracht van vrouwen te laten zien, vooral als het gaat om het ondersteunen van andere vrouwen. De vrouwelijke personages in de serie zijn totaal verschillend, maar ze waarderen en steunen elkaar hoe dan ook. Het belangrijkste doel was om deze energie te vertalen naar real-life referentie.

Hier zijn enkele van de influencers die de Big Little Lies-campagne steunden: Elien Jansen, Kaat Bollen, Romy Curvy, Looks of Lena, Ruth Van Soom, Justine Kegels, Lily Joan Roberts

<iframe src="https://www.instagram.com/p/CEtQtxUnckB/embed/" width="100%" height="600" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>

Door de tags @BigLittleLies, @Canvastv, @VrtNU en een reeks hashtags te gebruiken, zoals #WomenEmpowerWomen #CanvasxWomenEmpowerment #BigLittleLies #CanvasxBLL en #BLLxVrtNU, creëerden de influencers gelinkte inhoud die met succes betrokkenheid opwekte en nieuwe kijkers naar Canvas trok.

De resultaten

De tijdlijn van het project liep van half augustus tot begin oktober. In drie verschillende fasen, van bewustwording tot conversie, volgde de activering van de campagne op de uitzending van 26 augustus tot half september.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/645133a10b173c3b13a92331_H15DEgPG6DviASH_Dn3kYmLJ_pxt3QLd5KUaaNkjNkI.jpeg"/>

Aangezien de campagne onlangs is voltooid, is het moeilijk om de langetermijnimpact te zeggen. De eerste resultaten waren echter meer dan bevredigend! "Big Little Lies", gerangschikt als de meest populaire serie over het algemeen op VRT NU gedurende de tijd dat het werd uitgezonden.

Met de hulp van 16 influencers bereikte de campagne 234 200 mensen en genereerde het meer dan 7 590 likes, commentaren en shares. Ongetwijfeld zullen Canvas en Big Little Lies kijkers blijven inspireren, en we zijn er trots op om samen te werken aan het project dat waarden promoot die wij, bij de Chase-gemeenschap, ook beschouwen als een essentieel onderdeel van ons DNA.

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Wilt u weten wat influencer marketing voor uw bedrijf kan betekenen?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small w-button">Contacteer ons</a></div></CENTER>