Yasmine Ibrehg - “Ik ben trots op mijn rondingen maar ik worstel soms met mijn zelfvertrouwen”

March 21, 2019
5
min read

https://www.chase.be/yasmine-ibrehg---ik-ben-trots-op-mijn-rondingen-maar-ik-worstel-soms-met-mijn-zelfvertrouwen-hidfu

Yasmine Ibrehg - “Ik ben trots op mijn rondingen maar ik worstel soms met mijn zelfvertrouwen”
Maak kennis met Yasmine Ibrehg, een jonge vrouw uit Antwerpen met Marokkaanse roots die blogt over beauty, mode en body positivity. Ze noemt zichzelf curvy en houdt op welke manier dan ook van haar figuur!

We stelden Yasmine Ibrehg wat vragen over social media, mode en haar zelfbeeld.

<div class="post_button"><a href="https://login.circle.so/sign_up?request_host=community.chase.be" class="button is-small w-button">Word lid van onze community</a></div>

Hoi Yasmine Ibrehg, voor de mensen die jou niet kennen, hoe omschrijf je jezelf in 3 woorden?

Creatief, controlerend en curvy natuurlijk!

Je bent een rolmodel voor veel jonge vrouwen. Heb je iemand die je grootste inspiratiebron is en waarom inspireert deze persoon je zo?

Klinkt heel cliché, maar het is mijn moeder. Ze zei altijd tegen me dat ik trouw aan mezelf moest blijven en trots moest zijn op wie ik ben en wie ik aan het worden ben, omdat ze zelf enorm trots op me is.

<iframe src="https://www.instagram.com/p/BnzBvBZHXNS/embed/" width="100%" height="600" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>

Wat is je favoriete dagelijkse outfit?

Zeker een goede spijkerbroek. Van mom jeans tot girlfriend jeans tot skinny jeans. Elk type jeans dat me eindelijk past! Ik draag graag mijn Fox Factor-jeans omdat ze GEWELDIG passen en geen opening rond mijn middel creëren. Met een leuk topje of shirtje, blouse in satijn of met een klein beetje kant komt er een vrouwelijke touch in mijn outfit. Een van mijn favoriete tops is een satijnzwart exemplaar van H&M. Aangezien we in België wonen, kan ik niet de deur uit zonder jas of iets dergelijks. Ik vind het heerlijk om mijn outfit af te maken met een blazer (meestal zijn ze zuinig omdat ik van mezelf hou van een goede oversized vintage blazer). Voor de schoenen zou ik gaan voor een paar stevige sneakers. Zoals mijn Balenciaga-exemplaren of mijn Dr Martens-laarzen, opnieuw om de outfit stoerder te maken.

Wat is je meest favoriete Belgische duurzame modemerk en waarom?

Eerlijk gezegd ken ik geen Belgische duurzame modemerken die passen bij mijn maat. Maar de merken die ik wel leuk vind die Belgisch zijn, zijn Fox Factorjeans en Xandres Gold. Naast die Belgische merken hou ik wel van de duurzame lijn van Weekday.

<iframe src="https://www.instagram.com/p/BnrSoRTHM7P/embed/" width="100%" height="600" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>

Denk je dat er behoefte is aan meer lichaamspositiviteit op sociale media, modeshows en binnen sommige merken?

Ik denk dat we hiermee op de goede weg zijn. Ik zie veel meer merken die plus size en curvy mode aanmoedigen. Ze hebben zich waarschijnlijk net gerealiseerd dat er een markt voor is en dat wij plus size meiden met rondingen er ook goed uit willen zien! Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Maar ik denk wel dat we meer vertegenwoordigd zijn dan een paar jaar geleden.

Heb je het gevoel dat meer merken met je willen samenwerken?

ZEKER! Merken wilden nooit eerder werken met een plus size/curvy blogger of influencer. Maar nu de hele industrie aan het veranderen is, zijn ze meer bereid om een curvy/plus size influencer uit te kiezen.

Welk advies kun je geven aan mensen die worstelen met hun zelfvertrouwen. Aan mensen die het gevoel hebben dat ze te zwaar wegen door de maatschappij, catwalks, Instagram en ga zo maar door?

Het is altijd moeilijk, want ik zal eerlijk zijn. Ik worstel soms nog steeds met mijn zelfvertrouwen. Maar weet je wat, dat is prima! Weet gewoon dat je jezelf moet oppakken na een goede huilsessie haha. Omdat je net zo mooi bent als iedereen, maar op je eigen manier!

<iframe src="https://www.instagram.com/p/Bp_3OHWnHRi/embed/" width="100%" height="600" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>

Wat vind je het leukst aan je lichaam?

Raad eens hoe mijn lichaam is gevormd, ik ben peervormig en ik vind het gewoon geweldig dat ik bredere heupen en een kleinere taille heb met lange benen!

Interview door Renée Moreels.

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Wil jij groeien als digital creator? Word dan lid van onze community waar je andere creators leert kennen, gratis workshops kan volgen en terecht kan voor al je vragen rond digital creativity.</CENTER></p><div class="post_button"><a href="https://login.circle.so/sign_up?request_host=community.chase.be" class="button is-small w-button">Word lid van onze community</a></div>