ESG-reporting: een onmisbare stap naar duurzaam succes

January 1, 2024
5
min read

https://www.chase.be/esg-reporting-een-onmisbare-stap-naar-duurzaam-succes-6aqso

ESG-reporting: een onmisbare stap naar duurzaam succes
ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Simpel gezegd, het beoordeelt hoe bedrijven bijdragen aan een duurzamere en meer sociale wereld. Vergelijkbaar met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), maar dan met meer internationale bekendheid. ESG wordt belangrijker, vooral dankzij nieuwe Europese richtlijnen die bedrijven verplichten om hun impact op deze gebieden te rapporteren.

Nieuwe wetten, nieuwe normen

Dit jaar heeft de EU de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) geïntroduceerd, die Europese bedrijven verplicht om te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties op ESG-gebied. Deze nieuwe wet brengt (Europese) standaarden met zich mee, bekend als de European Sustainability Reporting Standards (ESRS), die bedrijven helpen om consistent te rapporteren en hun impact transparant te maken. Hoewel niet alle bedrijven onder deze wet vallen, kunnen de effecten ervan breed voelbaar zijn.

ESG  🤝 SDG

ESG en de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties gaan hand in hand. De SDG’s zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen opgesteld met het oog op een wereld zonder armoede, waarin de planeet wordt beschermd en welvaart voor iedereen wordt bevorderd. Nu wat is de link met ESG? Wel, veel van die doelstellingen kunnen dankzij ESG-praktijken sneller behaald worden. 

Jouw partner in duurzame marketing en content creatie

Bij Chase begrijpen we dat communicatie over ESG en naleving van nieuwe wetten essentieel is. Wij zijn jouw partner in duurzame marketing en hebben expertise om (duurzame) boodschappen op de juiste kanalen op de juiste manier over te brengen.  Wil je ervoor zorgen dat jouw inspanningen voor duurzaamheid worden erkend en gewaardeerd? Geef ons een seintje en dan kijken we samen hoe we dat kunnen doen!

<p><CENTER>Ontdekken hoe wij jouw merk helpen groeien?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="agency/contact" class="button is-small">Ok, we spreken af</a></div></CENTER>