Herbekijk: herbekijk hoe ZicZacKitty en DikkeSvekke hun followers scamden met AI. Met deCheckers, VRT en Knack.

December 14, 2023
5
min read

https://www.chase.be/herbekijk-herbekijk-hoe-ziczackitty-en-dikkesvekke-hun-followers-scamden-met-ai-met-decheckers-vrt-en-knack-hzihz

Herbekijk: herbekijk hoe ZicZacKitty en DikkeSvekke hun followers scamden met AI. Met deCheckers, VRT en Knack.
Kan jij nog volgen met de ontwikkelingen binnen AI? Is alles wat je online vindt betrouwbaar? En hoe controleer je of iets met AI gegenereerd is of niet? In samenwerking met De Checkers, VRT en Knack lanceerde Chase een project rond de positieve kanten en de gevaren van AI.

Artificiële intelligentie (AI) is niet meer weg te denken uit het wereldbeeld. Van geniale teksten, tot conceptontwikkeling en beeldbewerking kan AI de oplossing zijn voor elke creative block. Maar zijn AI-tools wel zo onschuldig als ze lijken?

Met behulp van creators Dikke Svekke en ZicZacKitty, en journalisten Brecht Castel en Elisa Hulstaert zocht Chase antwoorden op alle prangende vragen. Als AI-expert gaf Vince Buyssens onderbouwde duiding op basis van zijn ervaringen en kennis rond de technologie.

Meer weten? De volledige Twitch-livestream mét onthulling van onze prank over de launch van proteïnebar Gryphon vind je hieronder: