Het ABC van het www: Chase helpt bij de uitwerking van een online campagne van Mediawijs

January 1, 2024
5
min read

https://www.chase.be/het-abc-van-het-www-chase-helpt-bij-de-uitwerking-van-een-online-campagne-van-mediawijs-8xsno

Het ABC van het www: Chase helpt bij de uitwerking van een online campagne van Mediawijs
Dat we allemaal online zijn, zover is zeker. Met onze technologische toestellen vinden we makkelijk onze weg door de virtuele jungle. Maar die vanzelfsprekendheid is geen realiteit voor veel mensen uit alle leeftijdsgroepen. Vooral niet bij kinderen en jongeren. En dus ontstaat een campagne over de juiste begeleiding in de digitale wereld.

Digitale gaten en valkuilen

Van zoekmachines, zelfrijdende auto’s en artificiële intelligentie. Met de digitale wereld kan je veel doen en leren. Maar weten hoe om te gaan met technologie of weten waar het gevaar zich loert, dat is geen evidentie. Vooral kinderen en jongeren zitten met gaten en zijn enorm vatbaar voor valkuilen. Een bericht, foto of video op sociale media kan heel wat gevaren met zich meebrengen. Want niet alles wat je online ziet of leest kan je geloven. Daarom is het enorm belangrijk om vooral die leeftijdsgroepen goed te ondersteunen. 

Ook inclusie is belangrijk, want veel kwetsbare jongeren vinden dat hun digitale vaardigheden laag zijn. En met de snelle technologische vorderingen in onze maatschappij, mogen zij zeker niet achterblijven. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zijn weg vindt online? 

Beheren van het online leren

Dat jonge leeftijdsgroepen best wat hulp kunnen gebruiken, daarmee kunnen we verder. En daarom richten we ons graag op begeleiders in de jeugdhulp. Want zij zijn uiteindelijk hun eerste aanspreekpunt. Maar hoe zorg je ervoor dat de gepaste informatie tot bij de jongeren geraakt? De Chase oplossing? Een productie van jewelste met verfijnde scripts en heel wat mooie content. Tien topics, van sexting tot nepnieuws, twee presentatoren, en een heleboel experts die de gedeelde informatie verder toelichten—alles in teken van mediageletterdheid en terug te vinden op het opleidingsplatform Mediacoach

Connectiviteit 

Met deze online content zorgen we voor een reeks video’s om mee te pronken—handige informatieve tools voor jeugdbegeleiders en jongeren om grote stappen mee te maken in hun digitale avontuur. En zo nemen we iedereen mee in het verhaal. Want connectiviteit, dat gaat niet enkel over het internet, maar ook over inclusie en kennis. Zelf bijscholen? Surf naar Mediawijs.be