Hoe Salesforce ideeën deelt over digitale ontwikkelingen via een branded podcast

January 1, 2021
5
min read

https://www.chase.be/hoe-salesforce-ideen-deelt-over-digitale-ontwikkelingen-via-een-branded-podcast-cwuwf

Hoe Salesforce ideeën deelt over digitale ontwikkelingen via een branded podcast
Mediafin (De Tijd/L'Echo) wilde de eerste merkpodcast ontwikkelen, opnemen en lanceren voor hun klant Salesforce, een wereldberoemd cloudgebaseerd softwarebedrijf dat zorgt voor klantrelaties beheersdienst.

Mediafin is een Belgische mediagroep die in 2005 werd opgericht als een joint venture van Rossel en Roularta Media Group. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en geeft twee dagbladen uit: De Tijd (in het Nederlands) en L'Echo (in het Frans).

<p>&nbsp;<p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Ontdekken hoe wij jouw merk helpen groeien?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small">Ok, we spreken af</a></div></CENTER>

De kranten, magazines en online mediaplatforms van Mediafin bereiken met meer dan 300.000 dagelijkse lezers het meest invloedrijke publiek in België, van ondernemers, managers, investeerders tot besluitvormers op hoog niveau.

Het doel 

Hun doel was om een serie van vijf Nederlandse en Franse afleveringen te maken die tweewekelijks zouden worden uitgezonden. Het doel van de lancering van deze merkpodcast was om luisteraars te helpen het belang van digitale transformatie tijdens het moderniseringsproces en de noodzaak van een digitale transformatie in zijn bedrijf of onderneming te erkennen. Door het delen van relevante informatie positioneren we Salesforce als een bedrijf dat de digitale transformatie mogelijk maakt via hun product, de CRM-software. Mediafin koos voor Chase Creative als partner die zou helpen bij de ontwikkeling en realisatie van het concept. Gebaseerd op succesvolle samenwerking op eerdere branded podcasts: Inzicht for EY, en Privégesprekken met Belfius voor Belfius, Mediafin werkte opnieuw samen met Chase. Net als bij eerdere projecten stond ons team van podcast-experts in voor het hele proces, van het creëren van een voorstel, format, concept tot opname, montage en mixen de podcasts.

Het proces

Onder de werktitel “De digitale route/De Digitale route/La route Digitale” onderzoekt deze branded podcast innovatie en de rol van digitale transformatie in de maakindustrie, retail en banken. Elk segment richt zich op verschillende uitdagingen in een specifieke sector, hoe digitalisering deze problemen kan helpen oplossen en welke technologie verplicht zal worden voor toekomstige bedrijven. Via een dynamisch gesprek tussen Belgische ondernemers (Salesforce-klanten), externe expert en een Salesforce-expert krijgen de toehoorders gedetailleerde informatie over mobiele applicaties, productiviteitstools, duurzame maatregelen, artificiële intelligentie en andere belangrijke componenten van digitale transformatie. Het publiek krijgt de kans om meer te leren over mobiele applicaties, productiviteitstools, duurzame maatregelen, kunstmatige intelligentie en andere digitale transformatiecomponenten. Elke podcast is gemaakt als een eenvoudig en duidelijk interviewformaat. De presentator stelt de vragen, een Belgische ondernemer (klant bij Salesforce) beantwoordt de vragen en een Salesforce-expert reikt concrete oplossingen en ideeën aan.

<iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/7aiRpgkBeX5m8dUdomIcy3?utm_source=generator" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

<iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/0dIp5l9VQ81i3NL5SzncJU?utm_source=generator" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

Het podcastteam van Chase Creative dat aan dit project werkte, bestond uit:

  • Petra Beeckx: journalist, copywriter, podcastproducent
  • Alexandre Braeckman: journalist
  • Wederik De Backer: geluidsopname, montage en mixage
  • Pieter Blomme: audioverteller
  • Anastassia Oudovitchenko: projectleider
  • De interviews zijn opgenomen in de studio van Mediafin bij Tour & Taxis in Brussel. Vanwege de coronaviruscrisis was het een uitdaging om het project te managen, omdat het niet was toegestaan om met veel mensen in de studio op te nemen. Ons team loste dit probleem op door afzonderlijke opnames in te plannen of op afstand op te nemen via video-/geluidssoftware.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/6451341510feed2092ff57e6_0_bolm6H-WgOqrt4ngnwrou3ppWgbfwtl115jxJm2-s.jpeg"/>

De resultaten

De branded podcast is beschikbaar op de DeTijd website, en alle relevante podcast platforms, van Spotify (NL & FR), Apple Podcasts, Google Podcasts en andere podcastplatforms.

“We zitten momenteel in meer dan duizend unieke luistersessies voor zowel de Nederlandse als de Franse versie”, zegt Tim De Geyter, projectmanager bij Mediafin.

“De campagne loopt nog, dus we verwachten dat het aantal kijkers geleidelijk zal toenemen. Als een luisteraar zijn of haar tijd besteedt aan het luisteren naar de podcast van 15 minuten, is dat al een goed teken van hun interesse in dit onderwerp. Dat, in combinatie met onze artikelen die goed gelezen worden, geeft ons publiek waardevolle informatie en kennis over specifieke merken en onderwerpen, zoals Salesforce en digitale transformatie”, besluit Tim.

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Vraagt u zich af of uw merk een podcast moet starten?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small w-button">Contacteer ons</a></div></CENTER>