Hoe verkoop je een NFT-collectie uit in 4 weken of minder?

February 22, 2023
5
min read

https://www.chase.be/hoe-verkoop-je-een-nft-collectie-uit-in-4-weken-of-minder-ke5tz

Hoe verkoop je een NFT-collectie uit in 4 weken of minder?
Ben je ooit nieuwsgierig geweest wat Web3 is en wat het doel is van elk project? Web3-bedrijven zijn projecten die zijn ontwikkeld op de blockchain die integreren met digitale middelen en virtuele werelden en die gebruik maken van de input van de gemeenschap door middel van participatie. Welnu, xSpectar is uw klassieke geval van een Web3-project dat NFT's en de Metaverse combineert om een eigen wereld te creëren.

xSpectar is een van de toonaangevende projecten in het XRPL-netwerk. xSpectar bouwt een universum in de metaverse en gebruikt hun eigen cryptocurrency om hun gemeenschap te belonen door actief deel te nemen aan de digitale gemeenschap.

<p>&nbsp;<p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Ontdekken hoe wij jouw merk helpen groeien?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small">Ok, we spreken af</a></div></CENTER>

Het doel van xSpectar is om met behulp van de xSpectar-gemeenschap een op lidmaatschap gebaseerde samenleving in de metaverse te creëren. Het is een van de weinige projecten die gebruikmaken van de Metaverse-markt van $ 1.589 miljard.

Plannen van een NFT-lancering op XRP

xSpectar nam contact op met Chase om hen te helpen bij het uitverkopen van hun xSpectar NFT-collectie in de loop van 4 weken. Ze wilden zich richten op een kleine NFT-gemeenschap (op de Ripple-blockchain) door middel van organisch bereik, social storytelling en growth hacking-methoden.

Het doel van de NFT-verkoop van de xSpectar-agenten was om de XRPL-gemeenschap een NFT-collectie te geven met bruikbaarheid in de xSpectar Metaverse en de NFT's om te zetten in 3D-avatars die kunnen worden gebruikt om de verschillende werelden te verkennen. Het tweede doel van de verkoop was om voldoende kapitaal te genereren om de ontwikkeling van hun marktplaats en metaverse te ondersteunen, die was gebouwd op Unreal Engine 5 en waarvoor een ervaren team van ontwikkelaars nodig was.

xSpectar zag het potentieel in Chase als toonaangevend bureau voor digitale marketing. We hebben ervaring met het laten slagen van Web3-projecten en het laten slagen van Web3-projecten door middel van goed opgezette socialemediacampagnes. Dit omvatte statische en dynamische visuals, growth hacking en uitgaande marketingcampagnes gericht op de XRP-gemeenschap.

Onze nieuwe Web3-afdeling verzorgde het hele onboardingproces, creëerde de lanceringsstrategie, identificeerde de juiste kanalen en werkte aan het creëren van marketingcontent.

Wat te doen om succesvol te zijn in de XRP-ruimte?

Met een bestaande community en visuele middelen die kunnen worden hergebruikt voor marketingdoeleinden, hebben we een stappenplan gemaakt dat aansluit bij de lopende activiteiten van xSpectar om onze marketinginspanningen te maximaliseren. We creëerden hoogwaardige sociale dynamische en statische sociale media-inhoud, die we bovenaan overeenkomstige hashtags zoals #XRP of #NFTs plaatsten.

In onze visuele bibliotheek hebben we ook geholpen bij het maken van een promotievideo voor sociale media die zou worden gebruikt om gebruikers aan te trekken in onze betaalde advertentiecampagnes en om verkeer van crowdmarketinginspanningen te leiden om de beperkte beschikbaarheid van de NFT's te demonstreren.

Elk bericht op sociale media zou specifieke hashtags uit de branche bevatten om te helpen bij het organische bereik en zou ook baat hebben bij een boost om ervoor te zorgen dat het bij het ideale publiek terechtkomt. Bovendien hebben we specifieke XRP- en NFT-influencers ingeschakeld om het woord over de NFT's te verspreiden via NFT- of XRP-weggeefacties die extra verkeer zouden opleveren.

In de laatste fase van het project hebben we geconstateerd dat er behoefte is aan conversieadvertentiecampagnes op de xSpectar-bestemmingspagina om het beperkte aantal NFT's dat nog beschikbaar is te laten zien. Toen we de sociale-advertentiecampagne op Meta lanceerden, was ons doel om de resterende 200 NFT's in de laatste week van het verkoopevenement te verkopen.

Wat waren de resultaten van de XRP-campagne?

xSpectar verkocht met succes 7.111 NFT's in 4 weken, ter waarde van $ 1,5 miljoen, met NFT-prijzen variërend van 444 XRP tot 888 XRP per verkochte NFT.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">🔥🚨PRE-SALE SOLD OUT🚨🔥<br><br>All 7,111 agents are sold! Thanks to everyone who purchased one or more agents🙏<br><br>We feel truly humbled by the great support from our amazing community; you are the ones that make this possible!<a href="https://twitter.com/hashtag/xSPECTAR?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#xSPECTAR</a> = Community ♥️ <a href="https://t.co/fO0MhABqqC">pic.twitter.com/fO0MhABqqC</a></p>&mdash; xSPECTAR ™ (@xspectar) <a href="https://twitter.com/xspectar/status/1594414642129944578?ref_src=twsrc%5Etfw">November 20, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

xSpectar Tweets staan bovenaan de belangrijkste hashtags zoals #XRPL, #XRP en zelfs #NFT, waarvoor veel reacties, vind-ik-leuks en retweets nodig zijn om bovenaan te staan. We hebben het doel met succes bereikt, wat heeft geleid tot een groter organisch bereik via Twitter. 

Sinds xSpectar erin is geslaagd om hun hele collectie uit te verkopen, zijn ze begonnen met werken aan hun metaverse-project en hebben ze genoeg liquiditeit gegenereerd om hun xSpectar-marktplaats te voltooien.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">BIG NEWS, AGENTS! 😎 <br><br>The native <a href="https://twitter.com/hashtag/xSPECTAR?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#xSPECTAR</a> Marketplace is 𝗡𝗢𝗪 𝗟𝗜𝗩𝗘!<br><br>🧬 Make &amp; accept offers in <a href="https://twitter.com/hashtag/XSPECTAR?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#XSPECTAR</a> or <a href="https://twitter.com/hashtag/XRP?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#XRP</a><br>🧬 ZERO trading fees<br>🧬 Filter traits &amp; rarities<br>🧬 See offers from other marketplaces<br><br>Let the trading begin! 👇 <a href="https://t.co/6V2psTP0lb">https://t.co/6V2psTP0lb</a> <a href="https://t.co/RR86GSwfv4">pic.twitter.com/RR86GSwfv4</a></p>&mdash; xSPECTAR ™ (@xspectar) <a href="https://twitter.com/xspectar/status/1621781002921058304?ref_src=twsrc%5Etfw">February 4, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Ook op zoek naar een partner voor jouw launch?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small w-button">Contacteer ons</a></div></CENTER>