HR-podcast "Het Betere Werk": over hoe we ons werk werkbaar houden

September 1, 2021
5
min read

https://www.chase.be/hr-podcast-het-betere-werk-over-hoe-we-ons-werk-werkbaar-houden-skb4x

HR-podcast "Het Betere Werk": over hoe we ons werk werkbaar houden
Steek je hand op als je nog nooit stress hebt ervaren op het werk. Of als je perfect je telefoon het hele weekend aan de kant kan leggen. Steek ook je hand op als je nog nooit in pyjama een online meeting volgde.

Over de podcast

We durven vrij zeker stellen: weinig tot geen mensen kunnen bij alle drie de vragen hun hand opsteken. ⅙ Vlamingen geeft aan te leiden aan burn-out klachten.

<p>&nbsp;<p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Ontdekken hoe wij jouw merk helpen groeien?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small">Ok, we spreken af</a></div></CENTER>

Zeker tijdens de coronapandemie is de grens tussen werk en privé voor velen vervaagd geraakt, wat veel aanpassingsvermogen vraagt. Onze job is een groot deel van ons dagelijks leven en juist daarom is het zo belangrijk om ook daar strategieën in te bouwen om ons welzijn te verzekeren.

Dat we een dergelijk kwaliteitsvol product kunnen afleveren waarop zoveel enthousiaste reacties komen, is mede dankzij de professionele begeleiding van Chase Creative. – Sara Drieghe, Trustpunt, UGent

Doorheen 6 afleveringen gaan hosts Lore Vermeulen (Trustpunt, UGent) en Pieter Blomme (Chase podcast expert) op zoek naar hoe we ons werk werkbaar kunnen houden. Aan de hand van persoonlijke verhalen van UGent medewerkers en gesprekken met experten, bieden ze in de HR-podcast ‘Het Betere Werk’ antwoorden op werkgerelateerde zorgen. Aan bod komen o.a. professoren Johan Braeckman, Els Clays, Lieven De Marez, Emelien Lauwerier, Eveline Schollaert en professor/minister Petra de Sutter. In elke aflevering worden concrete tools aangereikt die ook jij misschien kan toepassen op het werk.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/6450f1d92cd30f7e75ef7bba_yql8hcVAL0ke4TyevTPc4hlLyvbGOmB0cxwKVHrzCco.jpeg"/>

Podcasthost Lore. Ook vertrouwenspersoon bij Trustpunt aan de UGent.

Het doel van deze HR-podcast

In de woorden van UGent rector Rik Van de Walle: 

Rond mentaal welzijn op het werk heerst vaak nog een taboe. Met de UGent willen we dat taboe doorbreken. De echte, herkenbare verhalen in deze podcast kunnen daarbij helpen. Ze vullen de concrete tools aan die we onze medewerkers aanreiken om hun welzijn te verhogen.

Wat oorspronkelijk een project voor en door UGent personeel zou worden, werd al snel opengetrokken naar het brede publiek. Onder andere UGent rector Rik van de Walle vond het belangrijk dat de podcast voor iedereen toegankelijk was. Hoe meer mensen er lessen uit kunnen halen, hoe beter.

Het proces

Aan de 6-delige HR-podcast, kwamen maanden voorbereidingswerk te pas. Hierin hebben Chase en de Universiteit Gent al snel een goede symbiose ontwikkeld. Van de hosts, tot de gasten, tot de getuigenissen: de rol van het UGent personeel in het maken van deze podcast was onmisbaar. Met behulp van Sara en Lore van Trustpunt, de dienst psychosociaal welzijn aan de UGent, wisten we tientallen collega’s te strikken voor een persoonlijk verhaal, waaronder de rector en vice-rector. Hosts Pieter en Lore werken ook beiden aan de UGent.

Chase was binnen deze samenwerking verantwoordelijk voor:

  • Creatief concept en podcast format
  • Technische hosting & publicatie
  • Social advertising campagne
  • Eigen podcast landingspagina & copywriting
  • Podcast artwork, visuals en audiograms
  • Creatie van audio & video teaser

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/641995b4eb070a22bc3447e9_7SFelESMFD0vphm9Z0eqkmK3QXDM8jhDxWDiPbbIpvY.png"/>

Het was zeer fijn samenwerken met jonge en gedreven mensen die van aanpakken weten. Het contact ervaarde ik als zeer laagdrempelig, ik kon elke bezorgdheid bespreken en vraag stellen. Ik ben zeer aangenaam verrast van het professionalisme dat van het eindproduct afstraalt. – Lore Vermeulen, Trustpunt UGent

De resultaten

Slechts 1 week na de lancering pronkte ‘Het Betere Werk’ reeds op nummer 1 binnen de categorie gezondheid op Apple Podcasts. In de algemene ranking wist het de zevende plaats te veroveren, en belandde zo voor een aantal gevestigde waarden in de Vlaamse podcastwereld. Naast deze mooie cijfers merkten we ook bij het UGent-personeel heel wat enthousiasme, en werd de social campagne gretig gedeeld bij de doelgroep. Hierdoor konden we ook heel wat awareness en engagement realiseren rond het thema welzijn op het werk.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/641995b6f6b06e2f2674637e_EFCyOiWJJscTf3SVXkrm2A6aucsbhkUvSiToXeh2Mx4.png"/>

We zijn alvast enorm tevreden met dergelijke resultaten en hopen bovenal dat de luisteraars ook tips hebben kunnen meenemen!

Je kan de podcast terugvinden op Apple PodcastsGoogle Podcasts of Spotify en natuurlijk ook op de website van Het Betere Werk.

Heel blij dat ik hieraan heb mogen meewerken. Zelf vind ik dit een zeer geslaagde podcast-serie met mooie getuigenissen die draaien rond welzijn op het werk en die dan gekaderd worden door experten. Een echte aanrader! (Mieke van Herreweghe – Vice-rector UGent)

Credits

  • Productie: Hanne Penninck
  • Preproductie: Lara Braeken, Isabel Pousset
  • Research: Lore Vermeulen, Sara Drieghe, Nona Beele, Isabel Pousset, Lara Braeken.
  • Redactie & edit: Lara Braeken
  • Opname & mix: Wederik De Backer
  • Storycoach: Pieter Blomme
  • Hosts: Pieter Blomme en Lore Vermeulen
  • Strategy & consultancy: Jan D’hont
  • Audience development: Hanne Penninck, Celien Feys, Ioni Villanueva, Annelies Droesbeke

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Benieuwd naar de mogelijkheden van een HR-podcast binnen uw employer branding strategie?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small w-button">Contacteer ons</a></div></CENTER>