Tinted Souls EP9 met Laryssa: “Mijn doel is om mensen te doen dromen”

January 4, 2021
5
min read

https://www.chase.be/tinted-souls-ep9-met-laryssa-mijn-doel-is-om-mensen-te-doen-dromen-v08x2

Tinted Souls EP9 met Laryssa: “Mijn doel is om mensen te doen dromen”
Agneskena is geen onbekende binnen het Chase-team. Ze deed onlangs een redactioneel commentaar over must-have accessories voor winterseizoen 2020. Met haar project 'Tinted Souls' deelt de verhalen van individuen die, net als zij, gekleurd zijn door hun kunst.

Dit project is haar manier om in contact te komen met mensen en elke aflevering belichaamt de emoties, schoonheid, gevoeligheid maar vooral de eerlijkheid van de band die haar onderwerpen hebben met hun passie. Agneskena neemt zelf het technische gedeelte en de 'Tinted Souls' van de magie voor haar rekening. In deze aflevering maken we kennis met muzikant, componist en performancekunstenaar Laryssa Kim.

<div class="post_button"><a href="https://login.circle.so/sign_up?request_host=community.chase.be" class="button is-small w-button">Word lid van onze community</a></div>

<CENTER><iframe width="100%" height="415" src="https://www.youtube.com/embed/VhKCieBKb8k" title="YouTube-videospeler" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe></CENTER>

Waarom was het belangrijk voor je om het verhaal van Laryssa in getinte zielen te laten zien?

Agneskena: “Het leuke aan een aflevering met Laryssa is dat ze mij benaderde. Dus normaal gesproken stap ik naar mensen toe en zeg: kijk, ik vind je profiel leuk of ik vind het leuk wat je doet en ik zou graag met je willen werken. Maar bij haar was het andersom. Ze had mijn afleveringen van Tinted Souls al gezien en via anderen over mijn werk gehoord. Daarom kwam ze met mij praten. Ik vond het erg leuk en zei: "Oké als we iets over jou als artiest gaan maken, dan wil ik er graag een Tinted Souls van maken". En het was geweldig, want ze was een perfecte match met wat ik gewoonlijk zoek. Ze heeft een oprechte band met haar kunst en heeft ook een verhaal te vertellen. In de video kun je zien dat ze ons ook iets vertelt over haar verhaal in Italië. Dat vond ik heel interessant.

Uiteindelijk is het geweldig geworden, want ik heb nu een Italiaanse aflevering. Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou kunnen doen. Het was dus zeker belangrijk om met Laryssa samen te werken, alleen om de diversiteit van artiesten en makers te laten zien en ook gewoon om te zien hoeveel de achtergrond van een persoon hen kan beïnvloeden in hun werk.

Is er een deel van het verhaal van laryssa dat je persoonlijk aanspreekt?

Agneskena: “Ik vond het interessant hoe ze vertelde over de representatie van zwarte vrouwen op tv. Ik ben zelf nooit muzikant geweest, ik heb nooit in Italië gewoond, ik ben hier in België geboren als Afrikaans meisje, en toch is het waar. Ik kon mezelf ook niet herkennen op tv of in modebladen, of wat dan ook. Dus ik denk dat er op dat niveau veel Afrikaanse meisjes zijn of gewoon mensen van verschillende etniciteiten die zichzelf niet herkennen in de media. Er was echt weinig tot geen vertegenwoordiging op tv. Het is fijn dat dat punt nog eens wordt gemaakt en dat anderen beseffen waar we vandaan komen. Het is heel belangrijk om die vertegenwoordiging te hebben. Ik hoop dat ik met mijn Tinted Souls mijn rol een beetje vervul. Om te laten zien dat diversiteit echt is: we bestaan, we zijn hier."

Ze zegt dat het haar doel is om mensen te laten dromen. Welke gevoelens wil je opwekken met je werk als kunstenaar?

Agneskena: “Mijn doel was om mensen op de een of andere manier de emotie te laten voelen die ik in mijn beelden stop. Eerst deed ik dit onbewust maar nu is het een bewuste keuze. Ze kunnen het op hun eigen manier interpreteren. Het is niet dat ik mensen iets wil opleggen als ze naar mijn Tinted Souls kijken. Ik wil gewoon dat ze het verhaal zien en de emoties voelen. Dat vind ik erg belangrijk. En met de feedback die ik gedurende het hele proces van al deze afleveringen heb gekregen, denk ik dat ik mijn doel heb bereikt.

Soms vertellen mensen me dat het kijken naar Tinted Souls als ze zich down voelden, hen een goed gevoel gaf. Dus ja, ik weet het niet. Ik word emotioneel als ik er zo over moet praten, maar ik denk dat dat mijn doel was. Niet per se om mensen te laten dromen, maar vooral om ze in te laten leven. Ik wil dat kijkers verschillende verhalen ontdekken wanneer ze een aflevering van Tinted Souls bekijken.”

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/645216669806da62ee4806fa__JLniFURPaPR7T_tr02KZrnkClJQzzIb9Xceep18C34.jpeg"/>

Volg @agneskena op Instagram 

Artikel door Ioni Villanueva, afbeeldingen van Agneskena. Dit project kwam tot stand met de steun van het Vlaams Fonds voor de Journalistiek.

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Wil jij groeien als digital creator? Word dan lid van onze community waar je andere creators leert kennen, gratis workshops kan volgen en terecht kan voor al je vragen rond digital creativity.</CENTER></p><div class="post_button"><a href="https://login.circle.so/sign_up?request_host=community.chase.be" class="button is-small w-button">Word lid van onze community</a></div>