CounterScam Playbook: alles wat je als creator moet weten om scams en fake news tegen te gaan.

June 18, 2024
5
min read

https://www.chase.be/counterscam-playbook-alles-wat-je-als-creator-moet-weten-om-scams-en-fake-news-tegen-te-gaan-nqzqf

CounterScam Playbook: alles wat je als creator moet weten om scams en fake news tegen te gaan.
Ben je een creator, influencer of journalist? Vroeg of laat kom je in contact met #scams, fake news of misleidende content.

Of je het nu zelf klakkeloos binnenneemt, per ongeluk sharet of zélf iets maakt dat misleidt, of niet helemaal klopt… je volgers krijgen het in hun feed en voor je het weet is het ‘kwaad’ geschied. Je hebt je following gescamd, misleid of gemanipuleerd. Damn!

Als creator heb je impact, en met die impact komt ook verantwoordelijkheid. Om je te helpen om correct te informeren maakten we voor jou dit CounterScam playbook. Een reeks case studies over hoe creators zoals DikkeSvekke, Onbespreekbaar, Chrostin, Maximiliaan Verheyen, ZicZacKitty en Fossilized Fun omgaan met #scams die de ronde doen binnen hun community en in de content die ze elke dag maken. Ze worden vergezeld door specialisten in fake news: factcheckers Wolf, Nele, Jan, Dorien, Justine en Anna delen hun tips en tools die ze gebruiken om #scams de wereld uit te helpen.

<p> </p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER><p>Wil jij groeien als digital creator? Word dan lid van onze community waar je andere creators leert kennen, gratis workshops kan volgen en terecht kan voor al je vragen rond digital creativity.</p><div class="post_button"><a href="https://login.circle.so/sign_up?request_host=community.chase.be#email" class="button is-small w-button">Word lid van onze community</a></div></CENTER>

Duik zelf in de wereld van fake news en #scams. Beluister de podcasts, verlies je in de links en wordt zo voor je het zelf beseft een specialist in het herkennen van #scams.

No need for thanks!