Helder: een podcast over water met onderzoeker Marjolein Vanoppen

January 1, 2021
5
min read

https://www.chase.be/helder-een-podcast-over-water-met-onderzoeker-marjolein-vanoppen-uotcv

Helder: een podcast over water met onderzoeker Marjolein Vanoppen
Op Wereldwaterdag lanceerden we officieel een nieuwe podcast genaamd "HELDER – over drinkwater", gehost door wereldverbeteraar en waterwetenschapper in Gent Universiteit, Marjolein Vanoppen.

Het doel

Marjolein doet onderzoek naar waterzuivering en industriële en circulaire watertechnologie en geeft vaak lezingen over water op universiteiten, scholen en verenigingen door het hele land.

<p>&nbsp;<p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Ontdekken hoe wij jouw merk helpen groeien?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small">Ok, we spreken af</a></div></CENTER>

Als ik met mensen praat, merk ik dat heel weinig Belgen weten waar ons drinkwater vandaan komt en wat erin zit. Mijn belangrijkste doel is dan ook om mensen te informeren over de kwaliteit van ons drinkwater. Kraanwater drinken is hier in België volkomen veilig en toch blijven we een van de landen met het grootste verbruik van flessenwater. Ik wil dus bewustwording creëren, laten zien wat de wetenschap doet en transparantie bieden. – Marjolein

Ons sociaal verhaal

Het idee voor deze podcast vindt zijn oorsprong in het Podlab XL-project van onze collega Pieter Blomme en podcastvriend Eva Moeraert. Nadat een pilootaflevering was gemaakt, kwam het team van Chase Creative, met onder meer Pieter Blomme als lead audio storyteller, Wederik De Backer als audio-editor, onze COO Jan D'hont voor advies en publieksontwikkeling, en senior accountmanager Anastassia Oudovitchenko, zette de volgende stappen. We coachten, monteerden, mixten de 7 afleveringen en maakten een publieksontwikkelingsplan rond deze show, inclusief:

  • hosting publicatie
  • perscampagne
  • social advertising campagne
  • dedicated podcast landing page
  • copywriting
  • podcast art graphics
  • creatie van audio
  • video teaser 

<iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/1tVf52MOZNXOTvhvMCcUYO?utm_source=generator" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe> Is kraanwater gezond? Kan het besmet zijn met hormonen? Is er genoeg drinkwater op de planeet? In elke aflevering gaat Marjolein Vanoppen in gesprek met een panel van experts over de kostbaarste grondstof van het komende decennium. Dit samen met haar vader die soms sceptisch kan zijn, waardoor het format op een authentieke manier wat meer body kreeg.

Het resultaat

Bijna 75% van de luisteraars luisterde naar het einde van de podcast. In de eerste week van release waren we de Belgische nummer één podcast op Apple podcasts in de categorie aardwetenschappen en verschillende media zoals VRT NWS.

<CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Vraagt u zich af of uw merk een podcast moet starten?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small w-button">Contacteer ons</a></div></CENTER>