Hoe Bomboclat een onzeker festivaljaar overleefde

January 1, 2021
5
min read

https://www.chase.be/hoe-bomboclat-een-onzeker-festivaljaar-overleefde-wcftw

Hoe Bomboclat een onzeker festivaljaar overleefde
Na eeuwen van Covid-winterslaap (zo voelde het althans) ging de wereld stilletjes weer open. De zomer van 2021 zag er beduidend anders uit dan die van 2020. Festivals maakten zich op om uit hun cocons te komen, vaak met vernieuwende concepten en beperkte opkomst. Dancehall & Afrobeats festival Bomboclat was een van die festivals die hun langverwachte comeback maakte.

De festivalgemeenschap levend houden tijdens een pandemie

Maandelijkse resultaten op sociale media toonden aan dat de volgers begin dit jaar wegdruppelden. Mede omdat er geen duidelijkheid was of het festival door zou kunnen gaan. Een festival zonder publiek duurt natuurlijk niet lang. Dit betekende dat het cruciaal was om ondanks de onzekerheid die inherent was aan dit Covid-jaar, een bepaald niveau van enthousiasme op sociale media te behouden.

<p>&nbsp;<p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Ontdekken hoe wij jouw merk helpen groeien?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small">Ok, we spreken af</a></div></CENTER>

Chase ontwikkelde een nieuwe strategie om loyale Bomboclat-volgers betrokken te houden. Dit werd gedaan door middel van boeiende communityposts die inspeelden op actuele onderwerpen, positieve emoties en een gevoel van verbondenheid. Door deze vloeiende verandering in contentstrategie slaagde Chase erin de community levendig te houden. Community management stond centraal en er was een flinke dosis aanpassingsvermogen nodig.

Chase Stage en jong talent

Deze zomer kon het festival eindelijk weer plaatsvinden. Ook Chase Music was weer van de partij met een gezonde dosis jong talent. Enerzijds was er jong talent dat onze Chase Music Stage sierde. De line-up omvatte Eddy Ape, Miss Angel en Yung Mavu: drie reeds behoorlijk gevestigde namen in de Belgische hiphopscene. Ze werden vergezeld door een schare dj's die alles gaven om het publiek op te zwepen. Anderzijds waren er ook creatieve talenten te vinden achter en voor het podium. Vrijwilligers, freelancers, stagiaires maar ook het vaste team van Chase Music waren druk bezig om het hele evenement vast te leggen en alles op rolletjes te laten lopen. Dit resulteerde in een serie foto's, Instagram Reels, live Instagram story reportage en een aftermovie.

Het houdt niet op na de zomer

De samenwerking tussen Chase en DO vzw, de organisatoren van Bomboclat, gaat verder. Op dinsdag 19 oktober hielden we een workshop social media management in hun kantoor in Brugge. Daarnaast bouwen we verder aan interessante samenwerkingen in andere domeinen. Houd de socials van DO vzw en Chase in de gaten om op de hoogte te blijven toekomstige projecten!

<iframe src="https://www.instagram.com/p/CTFfYFosFKz/embed/" width="100%" height="600" frameborder="0" scrolling="no" allowtransparency="true"></iframe>

<p>&nbsp;</p><CENTER>___</CENTER><p><CENTER>Zelf op zoek naar versterking voor jouw social media?</CENTER></p><CENTER><div class="post_button"><a href="/agency/contact" class="button is-small w-button">Contacteer ons</a></div></CENTER>