Hoe deze inspirerende branded podcast van Agoria het verschil maakt

June 6, 2023
5
min read

https://www.chase.be/hoe-deze-inspirerende-branded-podcast-van-agoria-het-verschil-maakt-mi5mx

Hoe deze inspirerende branded podcast van Agoria het verschil maakt
In deze podcastreeks van Agoria gaan we in gesprek met CEO's van techbedrijven. Zij vertellen ons openhartig over wat hen drijft en inspireert. Hoe slagen ze erin om telkens weer de bakens te verzetten voor zichzelf, hun bedrijf, hun werknemers en hun klanten? Hoe blijven ze elke dag opnieuw "het verschil" maken?

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/648051c3f996b4b2e429ea35_epxvTzdNhuMCaLZmx3Tqh4fOeJQD51NEQ0tgkMqmsh0.png"/>

Een Agoria-podcast met Elisa Brevet...

Met de vinger aan de pols ontmoet journaliste en ondernemer Elisa Brevet tech-entrepreneurs. Dankzij haar persoonlijke ervaringen als ondernemer weet ze als de beste hoe dieper te graven in het leven van CEO’s en te achterhalen wat voor hen het verschil heeft gemaakt.

En Magali De Reu…

Als het diepgaand en grondig mag zijn, dan is Magali De Reu daar de geknipte persoon voor. Nieuwsgierigheid is haar op het lijf geschreven. Als ondernemer, columnist, spreker en auteur gaat ze in deze podcast in gesprek met tech-CEO's over wat hen drijft in het leven. Als ondernemer, maar ook als mens.

<div style="padding:75% 0 0 0;position:relative;"><iframe src="https://player.vimeo.com/video/833976399?badge=0&amp;autopause=0&amp;player_id=0&amp;app_id=58479" frameborder="0" allow="autoplay; fullscreen; picture-in-picture" allowfullscreen style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;" title="Podcast_ Het Verschil"></iframe></div><script src="https://player.vimeo.com/api/player.js"></script>

Het Verschil / La Différence

Een podcast over de technologiesector, dat werd al eens eerder gedaan. Een podcast over wat écht van tel is binnen diezelfde sector? Dat is wat anders. Om tech-ondernemingen extra in de kijker te zetten, besloot Agoria, de federatie voor Belgische tech-bedrijven, een audioreeks te starten. Chase mocht daarbij het voortouw nemen. Enter: Het Verschil - La Différence, een tweetalige podcastreeks met bedrijfsleiders binnen de technologiesector, in vier Nederlandstalige en vier Franstalige afleveringen.

We bedachten samen met Agoria de strategie en het concept, stelden een productieteam samen en creëerden de huisstijl voor de podcast, inclusief logo’s, thumbnails, audiograms en videoteasers. Kortom, we zorgden voor de hele productie van idee tot eindmontage.

De uitdagingen

  • Bedenken van een concept dat een meerwaarde is voor de doelgroep.
  • Uitwerken van een format dat werkt voor de twee verschillende landstalen.
  • Aantrekken van succesvolle ondernemers die een duidelijk verschil maken binnen de sector.
  • De casting van twee geschikte hosts die hun weg vinden in het ondernemerslandschap, één host per taal.
  • Succesvolle ondernemers in de technologiesector targetten bij de promotie van de podcast.

<img class="editorial-image" src="https://assets-global.website-files.com/637fa006bbd6df2ee73927fb/6481a7abd019e80de590d209_4WH9BPrgYsIArokb6b9q_RyqxUTYpNGoiNzg2Zh_g48.png"/>

De resultaten

  • Aantrekkelijke podcast teasers in het Nederlands en Frans.
  • 8 afleveringen met diepgaande interviews met ondernemers in de tech-sector.

<iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/4yCHIawSWwohQj45KzRjDS?utm_source=generator" width="100%" height="352" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

Credits

  • Productie: Hanne Penninck, Hanne van Vlaenderen
  • Redactie & edit: Hanne Penninck, Hanne van Vlaenderen, Pieter Blomme
  • Storycoach: Pieter Blomme
  • Opname & mix: Wederik de Backer, Emma Ducheyne, Lucas Derycke
  • Research: Sibylle Dechamps, Peter Ansoms, Nele Laus, Sarah Godard
  • Hosts: Magali De Reu & Elisa Brevet
  • Strategie & consultancy: Jan D’hont
  • Promotie: Jan D’hont, Hanne Penninck, Michael Chin, Jelle Demonie 
  • Deelnemende ceo’s van lidbedrijven Agoria: Cédric Pierrard (Efficy), Pieter Lesage (Studio Dott), Bien Vanderstappen (TEO.training), Pablo Rauwers (Rauwers), Ulrik Van Schepdael (Mobco), Lien Ceulemans (Salesforce), Benoît Deper (Aerospacelab), Leïla Maidane (Begreator)